Publicerad 2015-06-19 08:48:00 i Tårtor,
I detta inlägg tänkte jag dela med mig av recept på en jordgubbstårta som jag bakade igår, samt önska alla en riktigt Glad Midsommar! :D
Ingredienser
Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vaniljkräm:
4 äggulor
6 dl mjölk
6 msk socker
2 msk potatismjöl
2 st vaniljstång
Garnering:
5 dl vispgrädde
jordgubbar efter smak
florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, fortast går det med hjälp av med bakmaskin. Blanda under tiden vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan skål och sikta sedan ner det i äggblandningen. Rör försiktigt med en slickepott tills det är jämnt blandat. Häll smeten i en smörad och mjölad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
- Gör under tiden vaniljkrämen.. Blanda äggulor, mjölk, socker och potatismjöl i en kastrull. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda sedan ner dessa i kastrullen. Låt sjuda på svag värme tills krämen tjocknar. (Det får INTE koka). Häll upp i en skål och låt svalna.
- Vispa grädden och dela under tiden tårtbotten i 3 delar. Placera första delen på en bricka och bre på rikligt med jordgubbssylt, placera andra delen över och bre vaniljkräm på den. Placera sedan den sista delen över och täck sedan hela tårtan med grädde. Garnera och spritsa på valfritt sett, sedan är den redo att avnjutas! Lycka till :)