elinsfavoriter

Smörgåstårtor till beställning..

Publicerad 2015-02-28 09:59:16 i Smörgåstårtor,

Igår gjorde jag två smörgåstårtor som jag fick beställning på, så roligt! Här nedan ser ni resultatet.. :)
 
Denna innehåller en tonfiskfyllning med crême fraiche och majonäs, en fyllning med hackad skinka, hackad rödlök, crême fraiche, majonäs, lite salt och curry. Hela tårtan är täckt med en röra av hackad dill, crême fraiche och majonäs. Den är garnerad med romansallad, tomat, köttbullar, rökt skinka, ost, vindruvor, apelsin, räkor, citron, ägg och sedan några dillkvistar.
 
 
Denna innehåller en fyllning på leverpastej, bostongurka och lite grädde, en fyllning med crême fraiche, majonäs, hackad skinka och lite curry. Hela tårtan är täckt med en röra av crême fraiche, majonäs och hackad dill. Den är garnerad med romansallad, tomat, vindruvor, skinka, ost, köttbullar, ägg, apelsin, citron och dillkvistar. Jag blev nöjd med båda och jag hoppas beställaren blev det också! :)

Kokos-och marängbakelse med färska bär..

Publicerad 2015-02-24 09:24:00 i Bakverk, bakelser och bitar,

Här kommer ett recept bakelse gjord på maräng, kokos och valfria bär. Detta är ett bra alternativ att servera till de som inte tål hasselnötter eftersom detta är en annan variant av budapestbakelser.. vansinnigt gott!
 
Ingredienser
Marängen:
6 st äggvitor
3 dl strösocker
2,5 dl + 1 dl riven kokos
½ dl marsanpulver för kokning
½ dl potatismjöl
 
Fyllning:
4 dl vispgrädde
250 gram valfria bär
 
Garnering:
50 g smält choklad
Grädde och bär
Florsocker
 
Gör så här:
 
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta 2,5 dl kokos i en stekpanna på medelhög värme, rör om då och då så det inte bränns. Ta pannan från värmen. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sedan sockret lite i taget under vispning. Vispa till en fast maräng.
  2. Blanda rostad kokos med marsanpulver och potatismjöl. Vänd ner blandningen försiktigt i marängen.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra. Spritsa så att strängarna går parallellet längs med plåtens långsida. Strö över resten av kokosen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret från bottnen och låt svalna.
  4. Vispa grädden fast och bred ut över marängbottnen. Sprid ut bären. Rulla till en fast rulle med hjälp av pappret. Se till att skarven hamnar nedåt så rullen håller ihop. Servera som hel stubbe eller som bakelser.  Ringla choklad, spritsa grädden och pudra över florsocker innan servering. Klart!
Ett litet tips: När ni väl blandat ihop marängsmeten så måste den in i ugnen så snabbt som möjligt, annars finns risken att marängen kommer bli mjuk och inte bli sådär härligt frasig som man vill :)

Hacka paprika..

Publicerad 2015-02-22 15:49:34 i Tips och trix,

Här tänkte jag tipsa om hur jag hackar paprika på ett smidigt sätt..
 
 Börja med att skära bort båda ändarna på paprikan..
 
 Skär ett snitt rakt över paprikan..
 
  och skär sedan bort fröna genom att följa sidorna på paprikan med
hjälp av en mindre kniv. På detta sätt får man bort nästan alla frön.
Skölj av paprikan och hacka den sedan i valfria bitar. Lycka till :)

Om

Min profilbild

Hej! Jag är baktokig, glad och omtänksam tjej på 23 år. Bor i Aneby, Jönköpings län med mina föräldrar och en bror som är 17 år. Men spenderar numera det mesta av min tid hos min fantastiska pojkvän som bor i Boxholm. Studerat både hotell-och restaurang, samt bageri- och konditori. Jag älskar att baka och laga mat, det är min stora passion och jag blir så glad av det! Det är som terapi för själen :) Jag brukar även se på filmer, gå på hockeymatcher, vara ute på långa promenader och träna när jag hinner. Kommer på denna blogg dela med mig av mina favorit recept och lite annat smått och gott! Lämna gärna en kommentar eller två innan ni går så blir jag superglad! Tack och stor kram på er! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela