elinsfavoriter

Kokostoppar med apelsin

Publicerad 2012-10-18 19:47:00 i Bakverk, bakelser och bitar,

Försvinnande goda, perfekt till det lite enklare fikat.
 
Ingredienser

50 g smör/margarin
2 st ägg
1 dl strösocker
5 ½ dl kokosflingor
rivet skal från en apelsin
 
Gör så här:
 

  1. Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret och blanda ihop med övriga ingredienser. 
  2. Låt smeten svälla i 10 minuter.
  3. Klicka sedan ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen tills toppparna är gyllene, cirka 15 minuter. Låt svalna lite, sen klart för servering. 
 
Tips: Istället för apelsinskal kan man tillsätta lite grovt hackad choklad, eller rivet skal från en lime i smeten. Blir precis lika gott. 
 

Hallonbiskvier

Publicerad 2012-10-13 12:12:00 i Biskvier,

En supergod variant av biskvier, med hallonsmörkräm och vit choklad, muuums!
 
 
Ingredienser

250 g mandelmassa
2 äggvitor
1 ½ dl socker
 
Hallonsmörkräm:

200 g rumstemperat margarin
1 ½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl frysta och tinade hallon, ej avrunna
 
Garnering:

200 g vit choklad
lite smält mörk choklad att ringla över
 
Gör så här:
 

  1. Sätt ugnen på 200*. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret. Ställ in smeten i kylen någon minut så att den blir fast i konsistensen innan du klickar ut den.
  2. Spritsa eller klicka ut 20 st rundlar på en bakpappersklädd plåt. Grädda biskvibottnarna i ca 12 min tills de är gyllene i färgen och fortfarande lite mjuka. Låt kakorna svalna.
  3. Rör smöret mjukt och blanda det med florsocker, vaniljsocker, äggulor och hallon (använd även saften som bildas när hallonen tinar) till en jämn smet. Fördela smörkrämen på den platta bottnen av biskvin i form av en liten topp, ta en matsked till hjälp. Ställ dem i kylen tills smörkrämen blivit kall och stelnat.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Doppa biskvierna försiktigt så att smörkrämen täcks av choklad och låt dem sedan stelna. Ringla sedan lite mörk choklad över, låt stelna igen. Färdigt! 
 

Om

Min profilbild

Hej! Jag är baktokig, glad och omtänksam tjej på 23 år. Bor i Aneby, Jönköpings län med mina föräldrar och en bror som är 17 år. Men spenderar numera det mesta av min tid hos min fantastiska pojkvän som bor i Boxholm. Studerat både hotell-och restaurang, samt bageri- och konditori. Jag älskar att baka och laga mat, det är min stora passion och jag blir så glad av det! Det är som terapi för själen :) Jag brukar även se på filmer, gå på hockeymatcher, vara ute på långa promenader och träna när jag hinner. Kommer på denna blogg dela med mig av mina favorit recept och lite annat smått och gott! Lämna gärna en kommentar eller två innan ni går så blir jag superglad! Tack och stor kram på er! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela