elinsfavoriter

Godistårta!

Publicerad 2015-09-19 16:20:26 i Mjuka kakor, Tårtor,

I måndags fick jag en beställning på en godistårta till ett födelsedagskalas som ska äga rum imorgon. Var väldigt kul att göra och blev väldigt nöjd med resultatet, så även beställaren! :) 
 
Ingredienser
 
Tårtbotten:
  1. Knäck äggen i ett glas så det är fullt. Ta fram två lika stora glas och häll i socker i det ena, till samma nivå som äggen är. Gör likadant med mjölet i det tredje glaset. Tillsätt sedan 1 tsk bakpulver.
  2. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp eller köksmaskin tills det blir vitt och pösigt, det kan ta 5-10 minuter.
  3. Blanda sedan ner mjölblandningen, då ska det ej vispas utan vändas ner försiktigt tills allt blandas. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen, ca 25-30 minuter. 
Fyllning:
 
1 dl hallonsylt
Vaniljkräm
 
Garnering:
3-4 dl vispgrädde
Valfritt godis efter smak och tycke
Fingers
 
Gör så här:  
 
  1. Dela tårtbotten i 3 delar och fyll sedan tårtan med hallonsylt och vaniljkräm. Täck sedan hela tårtan med grädde tills du tycker det ser bra ut. 
  2. Garnera med fingers runt om tills det täcker kanten. Garnera med lite grädde och dekorera sedan tårtan med valfritt godis. Förvara svalt. 
 

Kinamat och makalöst goda dumlekakor!

Publicerad 2015-09-19 10:01:00 i Elinsfavoriter, Formkakor, Småkakor/Småbröd,

Igår blev jag bjuden på kinamat i Motala. Mysigt ställe och väldigt god mat :) 3 små rätter till varmrätt och friterad banan med glass till efterätt ;) En perfekt start på helgen!
 
 
 
 
 
 
Dumlekakor!
 
Dessa godingar bakade jag på test och blev helt galen i dem! Enkla att baka och enkla att äta ;) Jag lär baka dessa snart igen!
 
 

Havrekakor, 10 stora:
150 g Smör
3.5 dl Havregryn
1 dl Strösocker
15 Dumle – Valfritt

 

Gör så här:

 

  1.  Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut tio muffinsformar på en plåt.
  2. Smält smöret och rör ner havregryn och strösocker. Hacka dumlen i småbitar och arbeta in dem i smeten.
  3. Klicka ut matskedar i formarna tills all smet är slut i bunken. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna helt innan du plockar ut dem ur formarna.

Kärleksmumsmuffins med kaffe- och chokladfrosting!

Publicerad 2015-09-02 13:34:00 i Bakverk, bakelser och bitar, Cupcakes och muffins, Mjuka kakor,

Saftiga chokladmuffins med en härligt fluffig chokladfrosting med en touch av kaffe! Garnerade med kokos och färska blåbär. Helt ljuvligt! 
Ingredienser
 
Muffins:
4 ägg

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

¾ dl kakao

2 ½ tsk bakpulver

150 g smör, smält

1 ½ dl mjölk

4 ½ dl vetemjöl 
 
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g naturell färskost
1 msk varmt kaffe
 
Gör så här: 
 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
 Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
  2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 16 st. Fyll dem till ¾. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15–17 min. 
Låt dem svalna.
  3. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och färskost krämigt. Vispa sist ner kaffet.  Vispa på hög hastighet i ca 1 min - då får den fin glans och perfekt fluffig konsistens. Spritsa/bred frostingen på muffinsen. Garnera med kokos och ev. lite bär. Lycka till! // Elin 

Om

Min profilbild

Hej! Jag är baktokig, glad och omtänksam tjej på 23 år. Bor i Aneby, Jönköpings län med mina föräldrar och en bror som är 17 år. Men spenderar numera det mesta av min tid hos min fantastiska pojkvän som bor i Boxholm. Studerat både hotell-och restaurang, samt bageri- och konditori. Jag älskar att baka och laga mat, det är min stora passion och jag blir så glad av det! Det är som terapi för själen :) Jag brukar även se på filmer, gå på hockeymatcher, vara ute på långa promenader och träna när jag hinner. Kommer på denna blogg dela med mig av mina favorit recept och lite annat smått och gott! Lämna gärna en kommentar eller två innan ni går så blir jag superglad! Tack och stor kram på er! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela