Smördegsbakelser med krämig nutella..mmm..
Spröda smördedegsbakelser med krämig nutella, verkligen gudomligt gott och så enkelt att göra!
Ingredienser till 4 bakelser
4 smördegsplattor
5-6 msk rumsvarm nutella
1 uppvispat ägg
Flagad mandel
Florsocker
5-6 msk rumsvarm nutella
1 uppvispat ägg
Flagad mandel
Florsocker
Gör så här:
Stätt ugnen på 225 grader. Kavla smördegsplattorna något. På ena sidan brer du ut en klick med nutella. Vik ihop till ett paket, pressa ihop kanterna med en gaffel så att inte fyllning rinner ut under gräddningstiden. Pensla med uppvispat ägg , och strö över flagad mandel. Ställ in i mitten av ugnen och grädda dem i ca 10 minuter ( eller tills de blivit frasigt gyllenebruna). Innan servering , pudra över florsocker. Servera med valfri glass eller vispad grädde.
Ett lite tips är att fylla bakelserna med valfri sylt till dem som inte tål hasselnötter. Blir precis lika gott!