Saftig banankaka
En god och saftig kaka. Perfekt att göra om man har överblivna bananer med brunt skal liggandes någonstans.
Ingredienser
3 st ägg
2 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
4 st bananer
100 g smör
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna. Om du använder flytande margarin behöver det inte smältas. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta receptet.
- Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter. Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.
- Pudra över lite florsocker, sen är det klart för servering. Mums!