Chokladbiskvier med vit och mörk choklad
Tar lite längre tid att göra dessa godsakerna, men det är väl värt besväret, muuums!
Ingredienser
Bottnar:
250 g mandelmassa
1 ½ dl socker
2 äggvitor
Smörkräm:
1 äggvita
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
saften av ½ citron
250 g rumsvarmt smör
125 g mörk choklad
Till doppning:
150 g mörk choklad
100 g vit choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda med socker och äggvitorna. Spritsa ut 20 rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda till dem är gyllene i färgen, ca 13 minuter.
- Blanda äggvita, socker, vaniljsocker, salt och citronsaft, klicka ner rumsvarmt smör lite i taget och vispa krämen luftig. Låt det ta en stund. Smält choklad, låt svalna och blanda ner det i krämen.
- Spritsa krämen toppigt på ovansidan av biskvierna. Låt stelna i kyl eller frys.
- Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikro, doppa halva biskvierna i den mörka choklad. Låt stelna. Smält den vita chokladen på samma sätt och ringla det på den sidan ni inte har doppat. Låt stelna några minuter i frysen. Förvara biskvierna svalt.