Hallonbiskvier
250 g mandelmassa
200 g rumstemperat margarin
200 g vit choklad
- Sätt ugnen på 200*. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret. Ställ in smeten i kylen någon minut så att den blir fast i konsistensen innan du klickar ut den.
- Spritsa eller klicka ut 20 st rundlar på en bakpappersklädd plåt. Grädda biskvibottnarna i ca 12 min tills de är gyllene i färgen och fortfarande lite mjuka. Låt kakorna svalna.
- Rör smöret mjukt och blanda det med florsocker, vaniljsocker, äggulor och hallon (använd även saften som bildas när hallonen tinar) till en jämn smet. Fördela smörkrämen på den platta bottnen av biskvin i form av en liten topp, ta en matsked till hjälp. Ställ dem i kylen tills smörkrämen blivit kall och stelnat.
- Smält chokladen över vattenbad. Doppa biskvierna försiktigt så att smörkrämen täcks av choklad och låt dem sedan stelna. Ringla sedan lite mörk choklad över, låt stelna igen. Färdigt!