Éclarier med vaniljkräm
Du behöver inte vara konditor för att lyckas med de här vaniljkrämsfyllda petit-choustängerna med ringlad smält choklad. Ljuvligt kvällsgodis!

Ingredienser
ca 20 stycken
50 g osaltat smör + smör
till formen
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
4 ägg
Vaniljkrämen:
3 msk honung
1 vaniljstång 1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 tsk mald kardemumma(kan utgå)
100 mörk choklad att ringla över éclairerna
Gör så här:

Ingredienser
ca 20 stycken
50 g osaltat smör + smör
till formen
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
4 ägg
Vaniljkrämen:
3 msk honung
1 vaniljstång 1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 tsk mald kardemumma(kan utgå)
100 mörk choklad att ringla över éclairerna
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en gryta. Tillsätt 2 ½ dl vatten, hetta upp och ta av från värmen.
Rör ner mjöl och salt. Ställ tillbaka på plattan och rör om till degen lätt lossnar från kanten. Låt svalna 5 min. - Vispa ner äggen i degen ett i taget med elvisp så att degen blir tjock och glansig. Smörj två plåtar. Klicka ut ca 10 avlånga klickar smet på varje plåt. Grädda i ugnen 20-25 min till éclairerna är gyllene. Ta ut dem, halvera dem på längden och gröp ut lite av innannätet. Låt dem svalna på galler.
- Värm honungen i en liten gryta. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda ner fröna i honungen. Ta av från värmen och låt svalna. Vispa grädden tjock. Blanda vaniljhonung, créme fraiche och kardemumma i en skål. Vänd ner grädden och ställ i kylen.
- Smält chokladen. Fyll éclairerna med vaniljkrämen och ringla över chokladen. Klart att servera.