Spindelcupcakes
Roliga cupcakes som passar perfekt i dessa halloween tider. Eller varför inte till barnkalas? :)
Ingredienser
Chocolate cupcakes:
60 gram smör
4 msk kakao
2,3 dl socker
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1,2 dl standardmjölk (rumstemp.)
1 lätt uppvispat ägg (rumstemp.)
1,2 dl kokande vatten
Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao av god kvalitet
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Dekoration:
Chokladströssel
Röda mini smarties
Lakritssnöre
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
- I en stor skål, blanda ihop kakao, socker, mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Tillsätt smör och mjölk och ägg. Vispa med elvisp, medel hastighet, i två minuter. Häll i kokande vatten och fortsätt att vispa. (Smeten kommer att bli väldigt tunn men blir jättefin och god när de är klara!!)
- Fyll muffinformarna så de blir 12 cupcakes. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter eller till cupcaksen är torra igenom. Låt svalna i muffinsplåt 10 minuter. Föröver till galler och låt svalna helt.
- Frosting:Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
- Dekoration:Doppa cupcaksen i chokladströssel och sätt dit 2 röda mini smarties som ögon. Klipp lakritssnöre till ben (ca 5 cm långa) & tryck in på sidorna.