elinsfavoriter

Pepparbiff med dijonsmör..

Publicerad 2011-11-05 06:08:00 i Maträtter,

Denna rätt serverade jag som varmrätt, den blev väldigt uppskattad, väldigt  enkel att tillaga. Jag serverade ugnsstekt potatis till, men det kan man ju servera annat till, precis vad man känner för.
 

 
Ingredienser
4 portioner
2 tsk grovmald svartpeppar
1 tsk flingsalt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
4 ryggbiffar á ca 125 g
2-2 ½ cm tjocka
3 msk mjukt smör
1 ½ msk dijonsenap
1 ½ msk finklippt gräslök
 
Gör så här:
  1. Hetta upp en grill- eller stekpanna, ca 24 cm i diameter, på medelvärme.
  2. Blanda peppar, salt, vitlökspulver och lökpulver i en liten skål. Krydda biffarna på båda sidor med kryddblandningen. Pressa i kryddblandningen i biffarna med fingrarna.
  3. Lägg biffarna i stekpannan och bryn dem på båda sidor. Stek biffarna 5-6 min på varje sida, tills de är mediumstekta.
  4. Blanda smöret med dijonsenap och gräslök. Lägg 1 msk smör på varje biff och servera.
 
Recept på ugnsstekt potatis:
 
Ingredienser
Potatis så det räcker till 4 personer
mat- eller olivolja
salt
Gör såhär:
  1. Skala potatisen och skiva den tunt. Lägg i en ugnsform, häll över olijan, salta och rör runt.
  2. Låt stå i ugnen i 225 grader, tills de fått lite färg och är mjuka, cirka 25 minuter. Servera.

Om

Min profilbild

Hej! Jag är baktokig, glad och omtänksam tjej på 23 år. Bor i Aneby, Jönköpings län med mina föräldrar och en bror som är 17 år. Men spenderar numera det mesta av min tid hos min fantastiska pojkvän som bor i Boxholm. Studerat både hotell-och restaurang, samt bageri- och konditori. Jag älskar att baka och laga mat, det är min stora passion och jag blir så glad av det! Det är som terapi för själen :) Jag brukar även se på filmer, gå på hockeymatcher, vara ute på långa promenader och träna när jag hinner. Kommer på denna blogg dela med mig av mina favorit recept och lite annat smått och gott! Lämna gärna en kommentar eller två innan ni går så blir jag superglad! Tack och stor kram på er! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela