Pepparbiff med dijonsmör..
Denna rätt serverade jag som varmrätt, den blev väldigt uppskattad, väldigt enkel att tillaga. Jag serverade ugnsstekt potatis till, men det kan man ju servera annat till, precis vad man känner för.

Ingredienser
4 portioner
2 tsk grovmald svartpeppar
1 tsk flingsalt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
4 ryggbiffar á ca 125 g
2-2 ½ cm tjocka
3 msk mjukt smör
1 ½ msk dijonsenap
1 ½ msk finklippt gräslök
Gör så här:
- Hetta upp en grill- eller stekpanna, ca 24 cm i diameter, på medelvärme.
- Blanda peppar, salt, vitlökspulver och lökpulver i en liten skål. Krydda biffarna på båda sidor med kryddblandningen. Pressa i kryddblandningen i biffarna med fingrarna.
- Lägg biffarna i stekpannan och bryn dem på båda sidor. Stek biffarna 5-6 min på varje sida, tills de är mediumstekta.
- Blanda smöret med dijonsenap och gräslök. Lägg 1 msk smör på varje biff och servera.
Recept på ugnsstekt potatis:
Ingredienser
Potatis så det räcker till 4 personer
mat- eller olivolja
salt
Gör såhär:
- Skala potatisen och skiva den tunt. Lägg i en ugnsform, häll över olijan, salta och rör runt.
- Låt stå i ugnen i 225 grader, tills de fått lite färg och är mjuka, cirka 25 minuter. Servera.