Cupcakes med baileysglasyr
En underbart god cupcake med lite "vuxnare" variant av glasyr.
Ingredienser
12 stycken
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
Glasyr:
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
4 tsk bailey´s
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Montera vispen på din köksmaskin. ( Går precis lika bra med elvisp) Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck sedan i ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet.
- Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Vispa några sekunder till så att det blandas. Ta ur vispen ur bunken.
- Hacka de båda chokladsorterna i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna och chokladbitarna och rör ner i smeten med en slickepott eller slev.
- Fördela smeten i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
- Bred på glasyren och låt cupcakesen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering.
Tips: Jag använde mig utav stora muffinsformar, så därför dubblade jag bara receptet.