Mumsiga mazariner
Mördeg:
300 g vetemjöl
200 g smör
100 g florsocker
1 ägg
2 g salt
Mazarinfyllning:
300 g mandelmassa
150 g rumstempererat smör
3 st rumstempererade ägg
Glasyr:
200 g florsocker
40 g (4cl) ljummet vatten
Gör så här:
Bland försiktigt i lite smör i taget i mandelmassan så att det inte blir klumpar. Rör försiktigt ner ett ägg i taget i mandelmassa/smör smeten. Blanda alla ingredienser till en slät deg, platta ut den och lägg den i kylen ca 30 minuter. Fodra smorda mazarinformar eller andra önskade formar. Fyll de fodrade formarna till två tredjedelar med mazarinmassa. Sätt ugnen på 190 grader. När ugnen kommit upp i temperatur är det dags att grädda mazarinerna i ca 14-18 minuter beroende på storlek. När mazarinerna är färdig gräddade så vänd de upp och ner på en plåt med bakpapper. Ta sedan bort formarna och låt mazarinerna svalna. Glasera mazarinerna med en palett eller en platt kniv. Låt svalna sedan är de redo att avnjutas!