elinsfavoriter

Petit-chouer med chokladkräm

Publicerad 2012-04-14 12:37:00 i Bakverk, bakelser och bitar,

Klassiska franska petit-chouer på nytt sätt, bakade med kakao och fyllda med mjölkchokladkräm. Något alldeles extra för chokladälskaren.



Ingredienser
16 stycken

50 g smält smör
salt
2 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
4 ägg

Chokladkräm:
1 dl vispgrädde
200 g hackad mjölkchoklad
1 msk majsena
florsocker(kan utgå)
färska hallon(kan utgå)

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll 2 ½ dl vatten i en gryta och lägg i smör och lite salt. Hetta upp på medelvärme tills smöret har smält. Tillsätt mjöl kakao och sjud på svag värme under omrörning 2-4 min tills degen släpper från kanterna. Ta av från värmen och låt svalna 5 min. Vispa ner äggen ett i taget med hjälp av elvisp. Blanda väl mellan varje ägg.
  2. Fördela 16 matskedsstora klickar på en plåt. Grädda i ugnen 30 min. Ta ut petit-chouerna, lägg dem på ett galler och låt svalna helt.
  3. Hetta upp grädden i en gryta. Lägg i chokladen och smält under omrörning. Blanda majsena med 2 msk vatten i en liten skål och vispa ner i chokladen. Vispa till krämen tjocknar. Låt den svalna.
  4. Skär av topparna på petit-chouerna. Fyll varje petit-chou med drygtg 1 msk chokladkräm. Sikta över florsocker och servera eventuellt med hallon.

 

Tips: Byt ut mjölkchokladen mot vit choklad för att få en vit chokladkräm. Och blanda även vispgrädde och mosade hallon och servera i bullarna. Garnera med hallon.

Om

Min profilbild

Hej! Jag är baktokig, glad och omtänksam tjej på 23 år. Bor i Aneby, Jönköpings län med mina föräldrar och en bror som är 17 år. Men spenderar numera det mesta av min tid hos min fantastiska pojkvän som bor i Boxholm. Studerat både hotell-och restaurang, samt bageri- och konditori. Jag älskar att baka och laga mat, det är min stora passion och jag blir så glad av det! Det är som terapi för själen :) Jag brukar även se på filmer, gå på hockeymatcher, vara ute på långa promenader och träna när jag hinner. Kommer på denna blogg dela med mig av mina favorit recept och lite annat smått och gott! Lämna gärna en kommentar eller två innan ni går så blir jag superglad! Tack och stor kram på er! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela