elinsfavoriter

Kola- och nutellagrottor!

Publicerad 2015-08-22 10:32:00 i Bakverk, bakelser och bitar, Formkakor, Småkakor/Småbröd,

Detta receptet ska ni verkligen prova om ni har nutella hemma! Väldigt gott och enkelt att göra! :) Receptet är ifrån Jennys matblogg :)
 
Ingredienser
12-13 stycken

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör

Fyllning:

Nutella och karamelliserad mjölk

 

Gör så här: 

 

  1. Ställ ugnen på 200 grader. Tärna smöret och häll ner resten av ingredienserna, arbeta ihop för hand eller med matberedare. Forma till 12-13 bollar och lägg i muffinsformar / i muffinsjärn. Och grädda dem i cirka 11-13 minuter, eller tills de fått vacker färg.
  2. Tryck ut en grop i mitten av dem med hjälp av ett mindre glas eller kryddburk. Låt svalna något innan du fyller upp dem.
  3. 1 msk kolakräm i varje och toppa med 1 msk nutella i varje grotta. Låt svalna lite innan servering. Klart! 
 
 
 

Om

Min profilbild

Hej! Jag är baktokig, glad och omtänksam tjej på 23 år. Bor i Aneby, Jönköpings län med mina föräldrar och en bror som är 17 år. Men spenderar numera det mesta av min tid hos min fantastiska pojkvän som bor i Boxholm. Studerat både hotell-och restaurang, samt bageri- och konditori. Jag älskar att baka och laga mat, det är min stora passion och jag blir så glad av det! Det är som terapi för själen :) Jag brukar även se på filmer, gå på hockeymatcher, vara ute på långa promenader och träna när jag hinner. Kommer på denna blogg dela med mig av mina favorit recept och lite annat smått och gott! Lämna gärna en kommentar eller två innan ni går så blir jag superglad! Tack och stor kram på er! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela