elinsfavoriter

Kanel-och kardemummasnurror

Publicerad 2013-05-16 14:31:00 i Vetebröd och bullar,

Bullfest, bullfest hela dan! Underbart goda snurror med både kanel och kardemumma. Mums! 
 
Ingredienser

150 g rumstempererat smör
1 dl socker
5 dl mjölk
35 g jäst
2 tsk grovmalen kardemumma
0,5 tsk salt
14 dl vetemjöl
 
Fyllning:

150 g smör
1 dl socker
2 msk kanel
2 msk kardemumma
+ 1 ägg till pensling & ev. pärlsocker
 
Gör så här:
 

  1. Vispa samman rumstempererat smör, socker, salt och kardemumma. Värm mjölken till nästan 37 grader, tillsätt jästen och låt den lösas upp.
    Häll mjölken över smörblandningen och rör medan du tillsätter mjölet, lite i taget. Arbeta degen i 5-10 minuter i maskin eller för hand och låt den sedan vila 45 minuter under bakduk.
  2. Rör samman smör, socker och kanel till fyllningen.Ta fram degen och dela den i två bitar. Kavla ut ena biten till en platt rektangel, ca 40×50 cm. Bred fyllningen över plattan.Vik degen med ett treslag från långsidan så man nu får en deg med tre lager, ca 15×50 cm.
  3. Skär degen i ca 2 cm breda längder. skär ett snitt i längderna så man får bitar som ser ut som byxor. Tvinna längderna runt varandra och knyt den till en knut.
  4. Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa 20 minuter. Gör samma procedur med den andra deghalvan. Baka i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Mums! 

Om

Min profilbild

Hej! Jag är baktokig, glad och omtänksam tjej på 23 år. Bor i Aneby, Jönköpings län med mina föräldrar och en bror som är 17 år. Men spenderar numera det mesta av min tid hos min fantastiska pojkvän som bor i Boxholm. Studerat både hotell-och restaurang, samt bageri- och konditori. Jag älskar att baka och laga mat, det är min stora passion och jag blir så glad av det! Det är som terapi för själen :) Jag brukar även se på filmer, gå på hockeymatcher, vara ute på långa promenader och träna när jag hinner. Kommer på denna blogg dela med mig av mina favorit recept och lite annat smått och gott! Lämna gärna en kommentar eller två innan ni går så blir jag superglad! Tack och stor kram på er! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela