elinsfavoriter

Kokostoppar med apelsin

Publicerad 2012-10-18 19:47:00 i Bakverk, bakelser och bitar,

Försvinnande goda, perfekt till det lite enklare fikat.
 
Ingredienser

50 g smör/margarin
2 st ägg
1 dl strösocker
5 ½ dl kokosflingor
rivet skal från en apelsin
 
Gör så här:
 

  1. Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret och blanda ihop med övriga ingredienser. 
  2. Låt smeten svälla i 10 minuter.
  3. Klicka sedan ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen tills toppparna är gyllene, cirka 15 minuter. Låt svalna lite, sen klart för servering. 
 
Tips: Istället för apelsinskal kan man tillsätta lite grovt hackad choklad, eller rivet skal från en lime i smeten. Blir precis lika gott. 
 

Om

Min profilbild

Hej! Jag är baktokig, glad och omtänksam tjej på 23 år. Bor i Aneby, Jönköpings län med mina föräldrar och en bror som är 17 år. Men spenderar numera det mesta av min tid hos min fantastiska pojkvän som bor i Boxholm. Studerat både hotell-och restaurang, samt bageri- och konditori. Jag älskar att baka och laga mat, det är min stora passion och jag blir så glad av det! Det är som terapi för själen :) Jag brukar även se på filmer, gå på hockeymatcher, vara ute på långa promenader och träna när jag hinner. Kommer på denna blogg dela med mig av mina favorit recept och lite annat smått och gott! Lämna gärna en kommentar eller två innan ni går så blir jag superglad! Tack och stor kram på er! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela