Muscovadobullar i springform

2 st kransar
50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
1 nypa salt
½ tsk mald kardemumma
½ dl ljust muscovadosocker
¼ dl strösocker
125 g smör, rumsvarmt
1 ägg
11–13 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 dl muscovadosocker
Garnering
1 ägg
pärlsocker
1–1 ½ dl sötmandel, hackad
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt salt, kardemumma, muscovadosocker, strösocker, smör, ägg och mjöl, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i några min så att bullarna blir luftiga. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
- Rör ihop smör och muscovadosocker som ska vara till fyllningen.
- Dela degen i två delar. Kavla ut dem till rektanglar, ca 28 x 40 cm. Bred hälften av fyllningen på vardera rektangel och rulla ihop dem från långsidan. Skär varje rulle i ca 11-12 bitar.
- Lägg bitarna i två smorda springformar, 24–26 cm i diameter. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandel (använde mig av mandelspån istället) Grädda bullarna längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna i formarna.