elinsfavoriter

Påskhare i marsipan

Publicerad 2013-03-29 17:26:11 i Steg för steg-modellering,

Här nedan kommer jag beskriva hur ni gör en enkel och söt påskhare i marsipan, perfekt såhär i påsktider.
 
 
  1. Väg vit marsipan i bitar. Kropp 40 g, Huvud 20 g, 2 st tassar 10 g/st. Du behöver också lite vit marsipan till svans, svart till ögon, orange till nos,  och orange och grön till morot.
  2. Kroppen: Rulla slät och blank. Forma sedan droppformad.Rulla den inte för spetsig i änden, då tassar ska vara där. Tryck till där huvud ska sitta. Skär sedan främre delen i två, tryck till lite och snitta 3 st snitt på varje tass.
  3. Huvud: Samma här, rulla slät och blank och sedan droppformad. Skär toppiga änden i två, detta ska bli
    öronen. Sära på öronen lite, platta till och forma dem så som du vill att de ska se ut. Använd vatten eller äggvita för att fästa delarna på varandra.
  4. Till bakre tassarna så rullar och formar du dem droppformade. Gör tre snitt på varje tass och fäst dem sedan under haren.
  5. Sätt en liten skär nos på haren, sätt sedan på ögonen (tryck till små vita ”pluttar” på för att få dem mer levande.) Markera små morrhår med en kniv.
  6. Till sist gör vi en morot. Rulla, forma droppformad och markera veck på moroten samt tryck till lite grönt i änden. Du kan nu doppa botten i choklad om det önskas. Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej! Jag är baktokig, glad och omtänksam tjej på 23 år. Bor i Aneby, Jönköpings län med mina föräldrar och en bror som är 17 år. Men spenderar numera det mesta av min tid hos min fantastiska pojkvän som bor i Boxholm. Studerat både hotell-och restaurang, samt bageri- och konditori. Jag älskar att baka och laga mat, det är min stora passion och jag blir så glad av det! Det är som terapi för själen :) Jag brukar även se på filmer, gå på hockeymatcher, vara ute på långa promenader och träna när jag hinner. Kommer på denna blogg dela med mig av mina favorit recept och lite annat smått och gott! Lämna gärna en kommentar eller två innan ni går så blir jag superglad! Tack och stor kram på er! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela