Påskhare i marsipan
Här nedan kommer jag beskriva hur ni gör en enkel och söt påskhare i marsipan, perfekt såhär i påsktider.
- Väg vit marsipan i bitar. Kropp 40 g, Huvud 20 g, 2 st tassar 10 g/st. Du behöver också lite vit marsipan till svans, svart till ögon, orange till nos, och orange och grön till morot.
- Kroppen: Rulla slät och blank. Forma sedan droppformad.Rulla den inte för spetsig i änden, då tassar ska vara där. Tryck till där huvud ska sitta. Skär sedan främre delen i två, tryck till lite och snitta 3 st snitt på varje tass.
- Huvud: Samma här, rulla slät och blank och sedan droppformad. Skär toppiga änden i två, detta ska bli
öronen. Sära på öronen lite, platta till och forma dem så som du vill att de ska se ut. Använd vatten eller äggvita för att fästa delarna på varandra. - Till bakre tassarna så rullar och formar du dem droppformade. Gör tre snitt på varje tass och fäst dem sedan under haren.
- Sätt en liten skär nos på haren, sätt sedan på ögonen (tryck till små vita ”pluttar” på för att få dem mer levande.) Markera små morrhår med en kniv.
- Till sist gör vi en morot. Rulla, forma droppformad och markera veck på moroten samt tryck till lite grönt i änden. Du kan nu doppa botten i choklad om det önskas. Klart!