elinsfavoriter

Kyckling i marsipan

Publicerad 2013-03-29 17:56:20 i Steg för steg-modellering,

Här nedan kommer jag beskriva hur du enkelt gör en gullig kyckling i marsipan. 
 
 
  1. Väg gul marsipan. Kropp: 50 g. Huvud 15 g. 2 st vingar: 5 g/st. Rulla slät och blank, sedan till droppformad. Böj stjärten lite uppåt. Markera fjädrar på stjärten (3 streck).
  2. Huvud: Samma här, rulla slät och blank och limma fast huvudet med lite vatten eller äggvita.
  3. Nu ska vi göra vingar, rulla och forma droppformade, tunna ut under plastpåse. Markera sedan fjädrar på varje vinge och fäst dem sedan på kycklingen, böj dem lite för levande effekt.
  4. Tryck ut ett par glada ”kisande” ögon med hjälp av något böjt föremål. 
  5. Rulla 3 st små röda bollar, forma dem droppformade. Sätt ihop och du har en tuppkamm!
  6. Du kan nu doppa botten i choklad om det önskas. Klart =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej! Jag är baktokig, glad och omtänksam tjej på 23 år. Bor i Aneby, Jönköpings län med mina föräldrar och en bror som är 17 år. Men spenderar numera det mesta av min tid hos min fantastiska pojkvän som bor i Boxholm. Studerat både hotell-och restaurang, samt bageri- och konditori. Jag älskar att baka och laga mat, det är min stora passion och jag blir så glad av det! Det är som terapi för själen :) Jag brukar även se på filmer, gå på hockeymatcher, vara ute på långa promenader och träna när jag hinner. Kommer på denna blogg dela med mig av mina favorit recept och lite annat smått och gott! Lämna gärna en kommentar eller två innan ni går så blir jag superglad! Tack och stor kram på er! :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela