Chokladcupcakes med vit chokladfudgetopping
Underbara lätta små cupcakes, perfekt att bjuda vännerna på.

Ingredienser
12 cupcakes
Chokladcupcakes:
12g g rumsvarmt smör
1 ½ dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
knappt 1 dl kakao
½ tsk bakpulver
Chokladfugdetopping:
200 g hackad vit choklad
5 msk mjölk
3 dl florsocker
Gör så här:
- Chokladcupcakes: Sätt ugnen på 175 grader. Placera pappersformar i en muffinsplåt med 12 fördjupningar. Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa med elvisp cirka 1 minut till en jämn och smidig smet.
- Grädda i ugn i 25 minuter, eller tills muffinsen har höjt sig och känns fasta. Lägg över på ett galler för att svalna.
- Chokladfudgetopping: Lägg choklad i en djup tallrik, häll på mjölken. Sätt tallriken över en kastrull med sjudande vatten och låt det smälta under omrörning.
- Tag bort tallriken från kastrullen och rör i florsocker till en jämn smet. Bred eller spritsa på krämen och garnera med valfria tillbehör. Klart för servering.