Twixkakor
Twixkakor – Choklad, mjukkola på en spröd mördegsbotten ! Mums !

Ingredienser
Du behöver till ca 20 kakor
1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör
Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
Garnering:
200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
- Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
- Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm och grädda i ca 20 minuter. Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme. ( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )
- Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt. Under tiden smälter du mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan breder ut detta över den svala kolafyllningen. Låt stå svalt.
Tips: När det gått ca 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen , med till exempel en gaffel. Kakan ska sedan förvaras i svalt , och ta fram ca 20 minuter innan den serveras.