Vaniljhjärtan!
Här kommer ett recept på riktigt spröda och goda hjärtan med en härlig vaniljkräm. En av mina absoluta favoritkakor.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
0,75 dl socker
1 äggula
200 g smör
Vaniljkrämen:
1 ägg
1 msk socker
½ msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 msk socker
½ msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Smörj hjärtformar av metall noga. Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker, äggula och smör till en smidig deg. Låt degen ligga inlindad i plastfolie ca 30-40 minuter i kylskåpet. Blanda ägget, sockret, potatismjölet och mjölken i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna. Smaksätt den med vanilj. Kavla ut degen till en ganska tjock platta. Klä formarna med drygt hälften av degen. Lägg en klick kräm i varje form. Täck dem med lock av degen. Kläm till degen väl runt kanterna. Grädda kakorna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter. Stjälp försiktigt upp kakorna på plant underlag medan de ännu är varma. Sikta över lite florsocker strax innan de ska serveras.
Tips: Vill man ha lite variation så kan man tillsmmans med vaniljkrämen fylla hjärtanen med olika sylter och bär. Blir supergott!! Lycka till och trevlig helg :)