Chokladbollar med kaffe och rostad kokos..
Chokladbollar i sig är ju så otroligt gott! Jag använde mig av lite mer kaffe i smeten och sen rullade jag dem i rostad kokos. Tycker att det blir mer kokossmak då man rostar kokosen. Rullade även några i pärlsocker.. Magiskt gott :)
Ingredienser
200 g smör
1 ½ dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
7 dl havregryn
6 msk kaffe
Garnering:
4 dl rostad kokos
3-4 dl pärlsocker
Gör så här:
- Blanda rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker, kakao och havregryn i en stor bunke. Tillsätt kaffet och blanda till en smidigt deg.
- Rulla till jämna bollar och lägg på ett fat. Rulla hälften i rostad kokos och hälften i pärlsocker.
- Förvara i kylskåp på ett fat, eller i en plastbytta i frysen. Smaklig spis!
Tips: Kokos rostar du bäst i en stekpanna på medelhög värme. Se till om rör om ofta så att det inte bränns vid. Låt svalna lite innan användning.